So cold!!!!

Brrrr herregud vad kallt det är just nu, bara 6 grader!!!

Just nu är täcket o tekokaren mina bästa vänner och elementen har inte gått på än (!) Jag och Marielle försöker få igång dom men vet inte hur man gör fast dom ska tydligen gå igång på natten men det är ju nu det är svinkallt, ska vara kallt imorgon också.

Just det nu ska ni få se mitt veckoschema, riktigt tung vecka som kommer nu:

Måndag: Plugga
Tisdag: English homework and Spanish
Onsdag: Naturkunskaps prov
Torsdag: Religionsprov & Julshoppa med Sandra efter skolan
Fredag: IPA prov & åka in till Hyde park,Winter Wonderland med Julia o Sandra
Lördag: Vara med Julia?
Söndag: Plugga

Nu när jag har varit i Paris så är mitt nästa mål:

SCOTLAND!!!!


Jag vill så gärna till Skottland! Verkar så himla vackert där med naturen och så lugn o stillsamt + billigt. Jag och Julia har funderat på att åka till Skottland på vårterminen o åka skidor samt rida i naturen. Det är något jag verkligen vill göra: Rida på fälten i Skottland och bara känna sig helt lugn o inte stressa o bara njuta av den vackra naturen som man ser. Skulle man allt behöva efter den här stressiga terminen. Plus att det kostar bara 10 pund till Skottland och Julias syster bor där så då får vi gratis boende.

Verkar så himla härligt!:
http://www.youtube.com/watch?v=CGw1cpHn6is 

Sen funderar jag på att åka till GLASGOW eftersom Andreas ska dit på vårterminen men då har vi problemet med pengar så jag får börja spara nu men det är ju inte det lättaste, att spara när man är i London = Omöjligt!





Well this is me right now, u can se that I am frezzing!!!


Shopping påsar från Paris <3 Älska affärerna: Jennyfer o Totally Sexy!

See u Later

From London to Paris

okej, mitt internet har en bad day o hastigheten är på lägsta nivå så jag kunde inte ladda upp bilderna i förra inlägget men här kmr dom:

                             

Shopping centret!


En del militärer gick runt i shopping centret med rejäla gevär, dom skulle
man inte bråka med direkt!


Eiffeltornet


Paris hjulet!


Utsikt över Paris från Eiffeltornet


Trappor, trappor o trappor i Eiffeltornet - tar aldrig slut!


Lite av bilderna från Paris nu fick ni iallefall se en sammanfattning om vad jag gjorde där.

See u later

From London to Paris

Hello alla!

Wooow vilken dag det var igår! I <3 Paris
Grymt bra shoppingstad dock hade vädret kunnat vara bättre, var riktigt Londonväder med regn o rusk men vad gjorde det när man hade alla affärer runt sig.
Var i Richmond klockan kvar i sex och när man åkte bussen det var inte en människa ute men det var faktiskt 3 st på min buss, blev lite överaskad. Iallefall vi kom till ST PANCRAS i tid och sen var det bara att vänta i 2h men det var så sjukt att helt plötsligt så var man i Frankrike, Helt otroligt!

Vi hann inte köpa frukost innan tåget så vi när vi kom fram så köpte vi varsin macka o dricka på stationen och
satte oss där o åt. Sedan köpte vi biljett till paris tunnelbana och det är rätt likt Londons men London har bättre pilar o skyltar vart man ska. Det som gjorde mig förvånad var att dom hade tunnelbana som var dubbeldäckare haha det var riktigt coolt men tyvärr så fick jag ingen bild på det.

Efter några timmar på det massiva shoppingcentret La Defense (en kompis till Sandra sa att det var jättebra och hon hade rätt) så kom vi på att vi har ju inte ens varit ute i Paris så vi begav oss utåt och precis utanför shopping centret så var det en julmarknad där dom spelade julmusik och det var riktigt mysigt det fejk snö o julgranar (mitt i Paris!) Där gick vi lite men köpte inget o sen tillbaka till tunnelbanan för att åka till Eiffeltornet och woow det var så fantastiskt stort! Vi bestämde oss för att "gå det" och det var faktiskt billigt, Inte ens 100 kr + att det inte var någon kö pga det dåliga vädret men trapporna tog nästan död på oss. Så himla mkt trappor men det var det värt, så fantastiskt att se ut över hela staden och vi tänkte åka upp till 3 vånningen men det var väldigt lång kö till hissen så vi var nöjda med att ha varit på 2 våningen.

Klockan var ungefär fem när vi var vid Eiffeltornet o då började det mörkna så dom tände tornet o det var helt fantastiskt att se o den lampan som är överst på Eiffeltornet, (det ser ut som att den söker igenom hela Paris) är häftig. Påminner mig faktiskt lite om det ögat i The Lord of the Rings som söker efter Frodo.
När vi letade efter tunnelbannestationen Metro så gick vi runt o frågade massa folk o alla är faktiskt väldigt hjälpsamma, om man försöker prata lite franska så hjälper dom en oftast o dom är faktiskt bra på engelska om dom vill så att säga. Det var även en hel del som pratade spanska(?) Är det ett stort språk i Frankrike? Det hade jag ingen aning om, så nu vet jag det.
Mitt upp i allt letande så började Eiffeltornet blinka med massor av vita lampor o det var häftigt att se.
Tyvärr hann vi inte med Nottre Dam men det kmr bli fler turer till paris det kan jag lova även om det kanske tar några år så ska jag dit igen.

Så är riktigt glad o nöjd med dagen i Paris igår, var riktigt roligt att upptäcka en ny stad o tro det eller ej men vi lärde oss faktiskt en del franska på bara en dag, tänk då ifall man skulle tillbringar en hel månad där haha.

Kom hem vid elva tiden och snacka om att mina ben var helt döda så idag har jag inte gjort allt för mycket, vaknade vid tolv, åt frukost o sen tittade klart på Gladiator innan jag satte igång med pluggandet till mina 3 prov denna veckan (ni ska få se min veckoplanering i nästa inlägg) o så har jag o Marielle försökt oss på att göra en omelett, gick sådär kan man säga haha.



A few hours left!!!

Nu är det bara några timmar kvar tills jag och Sandra sitter på tåget till PARIS!!
Håller på och packar ner lite saker:

• Plånbok
• Pass (ifall att) o biljetten
• Kamera
• Nyckel, mobil, hörlurar, busskort
• Mössa o vantar (kallt i Paris?)
• Block o penna (ifall dom inte fattar vad man säger)

Ska ta en buss antingen 5:18 eller 5:33 och ska möta Sandra kvart i sex på Richmond Station så man kommer nog vara lite trött när man kommer dit! Ska nog köpa frukost på stationen eftersom det tar 2 h till Paris.
Puh vågar knappt somna för att jag e rädd att inte vakna i tid men när man ska resa så brukar det ju va lättare att gå upp än om man ska till skolan så får hoppas jag kommer upp imon.


Busy week


Nu var det ett tag sen jag bloggade.

Det har varit fullt ös denna veckan och som sagt på Tisdagen så kom Zack Goldsmith som är en riksdagskandidat för Richmond park och en miljökämpe. Så han hade en föreläsning om miljön och så fick man ställa frågor. Lite inressant iallefall sen efter skolan så gymmade jag och Sandra i en timma och sen bar det av hem, duschade och la på en ansiktsmask och sen pluggade.

Onsdag:
Var i skolan som vanligt o sen vid femtiden när jag slutade så gick jag, Maria och Julia ner till bion Odeon och såg på New Moon, helt okej var den och scenen med Jacob var bäst! Efter bion så blev jag och Julia hungriga så vi åkte till Sheen och åt på en pizzeria där och servitören, han var som en gam som cirkulerade runt oss och frågade hela tiden: "Are u ok?" Man blev faktiskt stressad av att se han men annars var det gott. Pluggade även på mitt samhällsprov i 3 timmar sen när jag kom hem.

Torsdag:
Var kvar i skolan till tre, slutar egentligen halv elva men skulle göra ett samhällsprov så det blev bara att vänta. Efter det så gick jag och Sandra o tog en fika på Costa o pluggade, blev klar med spanskan. Gillar att dom spelar julmusik på Costa så mysigt!
När vi hade pluggat o fikat klart så åkte vi hem till mig och tittade på The Holiday.

Idag så ska jag o Sandra förbereda oss för PARIS imon o åka till Teaco o köpa med oss Ben o Jerry glass! Man får 2 st för 3 pund, super billigt! Sen ska vi åka hem till Sandra o titta på Xmas filmer o tjocka oss.

åhh tänk imon när jag och Sandra är i Paris! Helt sjukt ska bli så himla kul även om man inte kommer fatta någonting haha.



Zack Goldsmith and Prince Charles


New Moon                 Gingerbread
         



Såg det idag att alla löv är borta från träden!
Har bara gått en månad ju 22/10 - 27/11

See u later 



Swedish Xmas market

Sådär ja, fick inte se hela Gladiator pga något fel med hemsidan men det är väl lika bra det ska snart gå och lägga mig.

Såhär ser min kommande vecka ut:

Måndag: Plugg och Gladiator
Tisdag: Föreläsning kl 14.00, Spanska läxa o sen gymma med Sandra efter skolan
Onsdag: Bio (New Moon) med Maria efter skolan
Torsdag: Samhällsprov o Organisation & Ledarskap (redovisa information)
Fredag: IPA Essay om Hinduism
Lördag: ÅKER TILL PARIS MED SANDRA!!
Söndag: Plugga...

I Lördags så vaknade jag vid tio (!) och så väntade jag på att Julia skulle sms eftersom jag inte hade några pengar på mobilen så en stund senare så satt jag fast i trafiken pga att det var en rugby match i Twicks så det tog ungefär 1 timma att komma till Julia men när jag äntligen var där så stack vi till Svenska Kyrkan för det var en julmarknad där, Så himla mysigt och man kände en riktig julkänsla. Köpte med mig polkagrisar, marsipan och djungelvrål. Dom har ju inte lakris här i England så. Iallefall vi stannade där ett tag och pratade med Amanda, en tjej från skolan och senare så åkte jag och Julia hem till henne och bussen var knökfull så kommer det två män i 30 årsåldern och ställer sig bredvid oss med sin Mcdonalds mat och så är vi instängda i ett hörn på bussen och allt vi känner är mcdonalds lukt och svett + att det ösregnade ute, fy!
Så står vi där och klagar på Mcdonalds maten så börjar helt plötsligt en av killarna att snacka om svenskar (på engelska då med brittisk accent) och vi blev helt chockade för när dom gick på så pratade dom engelska iallelfall så dom började snacka om hur svenskar är och han sa på svenska: "jag kan prata lite svenska" så han var nog norsk elr dansk. Hahah det var lite komiskt och jag och julia kunde inte sluta skratta.

Sov iallefall över hos Julia och sen på söndagen så slappade vi bara och det var en riktigt lovely day.

Nepp nu har klockan blivit för mycket så får säga godnatt.




Svenska Kyrkan


Richmond Hill Monday 23th of November


Richmond Hill Moday 23th of November


See u later

tea and Gladiator!

Har precis gjort mig en kopp te och ska nu se på Gladiator (såg att den gick på kanal 9 i Sverige så ville också se den). ta en paus i pluggandet men sen efter filmen så ska jag skriva min veckoplanering och vad som hände i helgen.



See u later

Celebreties in Richmond!

Okey, I have meet a few celebrities under the time I have been here in London and there is also qutie many that lives in Richmond, Richmond Hill there I go ever single day! So i will write about my "meeting" with the celebrities and they who lives in Richmond which I havent meet yet.

The first celebrity I meet was Ben Stiller and it was in Barnes, there a friend of mine live and we was going 2 a restaurant i think so we was going on the street and suddenly I see him walk on the sidewalk but no one of my friends notice him but I continue 2 look at him and he look back, he actually looked quite.... i dont know, scared? maybe he was scared that anyone would notice him. And he looked so diffrent from all the movies, He had gray hair and he looked so old! Maybe it was because of the gray hair but i wasnt sure if it was him and i didnt want 2 shout 2 my friends "ohh look there isnt that Ben stiller?" so I keept it for myself and when I got home I saw at Aftonbladet that Ben stiller had been in London and visit Kate Winslet who lives in Barnes, in the same neighborhood as my friend. So it was him!

The second celebrity is Richard Gere BUT I am not sure if it is him...The first time I saw him, he looked exactly like Richard Gere and it was a film recording in Twickenham during the time I saw him here because the next day I saw him again! And this time he was going from Rwickenham 2 Richmond and I saw that it was more people who turned around when he walked past. I mean it must have been him, the hair, the eyes and face. I am sure that it was him!

Yesterday I was and looked at Mariah Carey who swith on the Xmas lights in Westfield (read the blog under)

Today I walked past John Nettles who is most famous for his role as the detective Tom Barnaby in Midsumer Murders and I dont even get surprised anymore because you can meet any celebrity here. Is this England`s Hollywood?

So I think I got all of them but it wouldnt surprise me if I have forgot someone because my memory is so short and I dont even remember the celebrity I have meet.

There is a few famous people who lives here in Richmond and which I havent meet yet (sadly) but I will!

Richard Attenborough - Have been in movies like Doctor dolittle, Elizabeth and of course Jurassic park (we all know him from that movie)

Richard E Grant - A actor and he had been seen in Bram Stoker`s Dracula

Chesney hawkes - Singer and his most famous song is "The one and only"

Robert Pattinsson - Yes He is from Barnes, which is 15 minits from Richmond but his Aunt lives here in Richmond so he use 2 come here sometimes.

Mick Jagger - Of course Mick Jagger lives here in Richmond and he have the best view of London because he lives up in Richmond Hill where I am going everday.

Ronny Woods - Is also living up in Richmond Hill but I dont know which house yet...

There is a lot of more celebreties but these lives exactly where I go everday so and it would take really long time 2 write down all the celebrities.


Ben Stiller
 

Richard Gere  


Jenny,Richard Attenborough och jag


John Nettles
                                                                





Mariah Carey

Hello!

Ja det hände lite saker igår kan man säga, en riktigt lovely dag dock! (är det någon mer än jag själv som har märkt att jag använder ordet Lovely för ofta? brittisk skada haha)

Ja dagen började med att jag kom försent, not good! pga trafiken så smet in 10 min försenad till Organisation o ledarskaps lektionen och sen bar det av till spanska lektionen och det hände inte så mycket under dom här lektionerna.
Vid halv elva så slutade jag men väntade i en kvart på Julia som gjorde ett prov och sen när hon var klar gick vi till Starbucks(inte starbucks på skolan) och tog en fika, choklad muffins o varm choklad med extra mkt grädde.

Och så satt vi där ett tag och fikade o snackade innan vi drog oss hemåt och när jag kom hem och slog på datan så såg jag att Mariah Carey skulle vara på Westfield (jättestort shoppingcenter) och tända julbelysningen så jag skickade genast sms till Julia och frågade om hon ville hänga på dit.

Såklart hon ville det! Så jag åkte till Julia och sen drog vi tillsammans till Westfield, var där halv fem och hon skulle komma dit sex. Vi hittade ett par OK platser vid en rulltrappa och så var det bara att vänta, tiden gick och när klockan var sju så hade hon inte kommit än och det hade kommit en mamma med sina två barn som var rullstolsbundna och ställt sig framför oss, det var helt okej för oss men det var jag och Julia som fick hålla emot alla personer som stod bakom oss och bara tryckte mot oss (ca 80 personer). 80 personer mot 2 personer och Security gjorde ingenting utan dom bara ryckte på axlarna och sa att dom inte kan göra någonting så om inte jag och Julia hade varit där så hade dom barnen liggat risigt till kan man säga.
Iallefall tillslut så kom Mariah Carey och tände julbelysningen och allt detta gick på typ 30 sekunder och sen gick hon igen, snacka om Diva!

Jag och Julia gick när hon gick och vi var så trötta i kroppen, benen o armarna så vi hade ingen energi kvar men vi åkte till hammersmith och käkade på Subway där, så himla gott var det!



Mariah Carey in Westfield!


Mariah Carey again


Waiting for Mariah 2 switch on the Xmas lights...


The Xmas lights is on, Thanx Mariah!


It was really crowded, They had expect that over 2500 people should come!


Nästa inlägg ska jag skriva om vilka kändisar som jag har stött på och framförallt vilka kändisar som bor i Richmond!


Loong Day

Hi my readers

It was a couple of days ago since I wrote here but it have not happend 2 much. Yesterday was good, we went 2 the Hindu Temple and then we had a lunch at IKEA there we ate meatballs and potatos, damn love meatballs! After the lunch we went 2 the Mosque in Central London and when we visit the mosque we girls had 2 covered our hair and wear scarf and I can say that we was laughing very much at each other. It was a long day and we got home by seven o'clock. After that I didnt do so much, just homework and it is so nice that we not are going 2 have the IPA lesson on Friday so I will begin ten o'clock i think, really good 2 sleep a little bit longer than I use 2.

Today I have been in school and home, finished my class at five o'clock and I just ate and talked 2 my hostmum and we was talking about the school, how it's going and that we have a lot of homework and then we talked about why we swedes are talking so good english and when I said that about the english movies and swedish subtitles she laughed and said that she knew it was something that made the swedes so good in english and then we continued the conversation with ABBA, swedish artists. And now I am sitting here watching the game between Sweden and Italy and unfortunate Italy is leading with 1-0. Not good!
I listen 2 a english commentator and woow they are really crazy and is really in into the game and it is not even England which play.

No Now I am going 2 look at the game and then study a little more.


Hindu Temple


Hindu temple


Beautiful view of Richmond Hill


And IKEA

See u later


Xmas decorations

Well, because my internet didnt want 2 load up all the pictures I will show u the Xmas decorations on Oxford Street and my english teather had right, In England they start 2 celebrate Xmas in September haha, or they prepare for Xmas.


musical, homework and tea

Hejsan svejsan!

Igår var jag som sagt i London hela dagen och vädret hade ju kunnat vara bättre, regn och blåst men det lugnade ner sig till kvällen vilket var skönt. Jag och Sandra åkte in till London vid tiotiden och så köpte vi biljetter till Chicago som vi skulle se vid åtta tiden så vi hade mycket tid på oss. Vi bestämde oss för att åka till Harrods och titta lite och det såg ut som vanligt där förutom att dom spelade julmusik och hade julpyntat. Efter Harrods så gick vi till Oxford Street och va inne på New Look och Primark och jag hittade en del kläder på New Look men jag köpte inget. Sedan blev det en fika på tro det eller ej...Starbucks! Suprise elr not
Sen gick vi runt lite i London och tillslut till Tesco o köpte onyttigheter innan vi begav oss till Donken för att äta en budget dinner, gott!
Musikalen var iallefall bra o sen tog jag och Sandra bussen hem för att vara ekonomiska men det var en bra dag trots regnet.

Idag har jag bara varit hemma och gjort läxor, precis druckit upp mitt te och efter maten så ska jag hoppa in i duschen och sen fortsätta med läxorna. Denna veckan händer det iallefall lite roliga saker, såhär ser min kommande vecka ut:

Måndag: skola och plugga
Tisdag: No school!! Neasden Temple & lunch at IKEA and later London Central Mosue
Onsdag: Naturkunskaps läxa och fotboll: Sverige - Italien
Torsdag: 2 spanska läxor & Xmas event på Bond Street, sägs att det ska vara kändisar där!
Fredag: IPA essay and homework in english
Lördag: Julmarknad i Svenska Kyrkan
Söndag: study I guess

Denna vecka är smockfull med läxor men tack och lov inga prov.
Stress är inte bra för hyn har jag märkt för just nu ser min hy förjävlig ut och trots min natt och dags kräm så ser den fortfarande lika sliten och finnig ut..kanske tecken på stress??? 

      Xmas in Starbucks!            Dom hade Hästen sängar på Harrods!                 
                                                                    

Inne på New Look                My schedule!
                  

Tired and it is Friday the 13e..

Hi my readers!

Sitter här och känner mig helt utsliten efter dom här två veckorna efter höstlovet och värre blir det nästa vecka..Ska stanna hemma idag och se på film o käka choklad som jag köpt, ska bli otroligt skönt!

Yesterday i finished school by two o`clock after my test, i think it went fine but u can never be sure. After the test I followed Julia to the doctor and I got home by seven o`clock and I ate and looked at my homework which I have next week.

Ohh I have been so unlucky this week with the buses, I REALLY HATE MY BUS!!! I mean ever day I have been walking to Cresswell Road and it takes about 15 min to get there from my school and I have been almost at the bus stop and then suddenly I see a bus come in full swing and of course it`s my bus and I am 2 far to caught up with the bus so I have 2 wait or one day I decide 2 walk from Richmond 2 Twicks but it was already dark outside so i only walked 2 Orleans park school and stopped there.
The weather this week havent been so good, warm and rainy but only in the evening by six, seven o`clock it starts raining but on the day its quite good weather. Heard that u in Sweden has got snow?! Woow I really want snow here in London that would give u a Xmas feeling.

And guess what made this Friday good? My Limewire is working! wiee So now I can download music but not movies yet....

Tomorrow I am finally going in to central London and be there all daaaay, love it! Me and sandra will see a musical in the evening but we will go in 2 London early so we r sure that it is tickets left and then we will just hang around in London and have a budget dinner at Mcdonalds haha. 

Now I am going 2 watch a movie with my hostfamily and Marielle, think that the name of the movie was "Ghost" sounds scary but my hostmum said that it was a comedy..well we have to see

Ops hoppas du förstår det mesta mormor kom på mig själv nu att jag har skrivit på engelska (vaddå hjärntvättad? haha).

See u later  


Dom stora Oasis som vi hittade!                Love chocolate
                          


I want snow too, Please let is snow in London!





School,movie,brownies and tea

Tjenixen alla

I am in school right now so let take this in english because these keyboards are really wierd.
These last days have been really slow and I have only been in school and studying all days. And when I have been home I have also been studying, woow what my life is interesting right now!

Well, the weather is quite good, rainy yesterday but today it is warm but no sun.

Yesterday after I finished the school I went to Sandras place and we went to Tesco and bought some candy and cakes and guess what I found?! One 1 L Oasis, you can guess who bought that one! Then we looked at a movie, or One tree Hill and later I went home and fall asleep.
Today I will just be home and study (suprise) and take a cup of tea and eat my chocolate.

See u later..


Cold today..

Hi everbody!

Har precis kommit hem och ska gräva ner mig i läxor nu men innan det så ska jag berätta hur dagen har varit.
Det har varit riktigt kallt idag, och jag som glömde mina supermysiga vantar hemma var inte så glad men vid 10 - tiden så var vi på The Royal British Legion Poppy Factory in Richmond och jag ska ta det här i engelska för det är lättare.
Okey here in England they have wear these poppies whole week and today its a very speciel day because today for 20 years ago the wall wich shared Berlin (called the Berlin wall) in two parts fall down and the second WW ended. England lost many soldiers in both first WW and second WW so these flowers represent they who died in these wars. And people will never forgett the soldiers who died in these wars because they were so many young people that died and so many that got hurt like lost theirs arm or legg. Why did they took a red flower to represent the soldiers? well, its because the national flower of the United Kingdom is a red rose.
I think this was really interesting and we swedes dont know much about how many people England (specielly) had to sacrifice in these wars and it feels terrible that we didnt help them, later USA came in with people but already 500 000 british soldiers had died. And it is wierd that we in Sweden dont have a day there we remember those who died for us. Those who did everthing so we now can live a good life.


hahaha quite funny that when we visit the poppy Legion and we saw when they made these poppies, the song Mamma Mia was playing on the radio and our guide told one worker:
"Hahaha did u play this song now becuase of our swedish guests are here?"
" ohh noo its on the radio"


Anyway vi fick kakor och te vilket var gott den här kalla dagen och sen efter besöket fick vi återgå till våra lektioner men jag hade håltimma så har bara haft en lektion idag och efter det så blev det en fika på Starbucks med Julia och sen ett besök i tesco där jag köpte lunch för imorgon (har slutat med yogurten för ett tag sen), gav även lite små mynt till någon välgörenhet som stod vid ingången, dom fick mina 1 pennys haha. Han blev glad iallefall.

Nä nu får jag återgå till mina "kära" läxböcker och råplugga på proven som kommer denna veckan sen efter dinner ska jag duscha o sen ta en kopp med te och plugga igen.
U know what? That is really sad that i am in london but all i do is study all day...well it will come a week where i can take it easy and go in to London, ohh i almost forgot that Sandra and I am going to see a musical this saturday! We want to see Thriller but we dont know if there is any tickets left so we have to wait and see.


Poppy flower "remember those who died for you"

Really brittish!

Good day my readers

Idag har jag varit riktigt brittisk för till lunch så fick vi den typiska english breakfast med nån slags bacon, ägg, bönor, toast, paprika + tomat (vet inte om det är så brittiskt men) och som dricka te. Är kyligt idag så nu sitter jag här nerbäddad med en kopp te i handen och läxboken i andra men ska ta en paus nu i pluggandet och titta på The Holiday för att få lite mer brittisk och lite mer jul känsla, haha.

Var ju lite social igår och satt nere i the living room with my hostmum and Marielle och först tittade vi på X- Factor och jag frågade vad det var och det är som svenska idol (that was wierd because i thought that england had the same name as the swedish one like Brittish idol but no, wrong!) Efter det så tittade vi på Jumper och sen blev det någon gammal kärleksfilm med Demi Moore i huvudrollen som hette Indecent Proposal, filmen var helt ok och även han som är med i Mannen som kunde prata med hästar var med i filmen och hehe mamma du vet hur jag är när jag känner igen en person men inte kommer ihåg vad han har varit med tidigare eller vad han heter så där satt jag och försökte komma på vart jag sett han men till slut kom jag på det.

Idag har bara varit en typical pluggdag och såhär ser mitt prov/läx schema ut denna veckan:

Måndag: plugga...
Tisdag: Naturkunskap, spanska o Engelska
Onsdag: Samhällsprov (ekonomi)
Torsdag: Religionsprov o Organisation & Ledarskap
Fredag: Freeee

Har kommit på att jag har ju inte varit runt här i Whitton och tittat vad som finns här, befinner mig mest i Richmond o Twicks så nästa helg (om det är fint väder) ska jag nog gå på upptäckningsfärd häromkring.

Pictures from the bowling and just because I take so beautiful pictures there is one from Richmond Hill 2:

      

Och Grattis Pappa på Fars dag, hoppas du har haft en bra dag!

woops

Woops i forgot to show u the pictures..or the internet didnt want do show u them but here they come!

My yesterday outfit with
Grå tunika
Svart långt linne (mikado)
Gråa leggings från Calvin Klein
och svarta stövlar från förra hösten.






My new coat that I bought in Sweden and my lovely red bag! <3
  



        
Beautiful Richmond!           Pink limo!                 Xmas is all around us


See u later, now im going to look at a movie with my host"mum"



Lovely Saturday

Härlig lördag det har varit. Vaknade vid tio tiden men låg och drog mig till halv elva innan jag gick upp och åt frukost och sedan satt lite vid datan innan jag åkte in till Richmond för att köpa lite saker. Solen var framme igen vilket är härligt att se så jag bestämde mig för att gå från Richmond till Twicks (twickenham för er som inte vet) och det var riktigt härligt var lite kyligt idag med omrking 9 grader. När jag var i Richmond så åkte det förbi en ROSA LIMOUSINE! lite annorlunda haha. Tänkte vem den kan tillhöra inte är det Mich jagger iallefall men den åkte mot Kingston så kanske någon i det kvarteret.

Och vad är det nu som pågår i London egentligen? Massa fireworks har det varit förra helgen och nu denna, fattar ingenting vad som försigår här haha.

Har ont i min fot också och vet ni vad jag har upptäckt? Jo en jätte blåsa på undersidan av foten samt en mindre på min lilltå så det gör skitont när jag går men det är bara på ena foten och den stora blåsan är jättebredd. AJ!! Mitt på trampdynan elr vad det heter, men märkte det idag att om jag använder mina bruna stövlar som är jättesköna inuti så känns den knappt så det får bli dom nu ett tag framöver tills blåsorna har försvunnit....

Och vet ni vad jag har upptäckt, att min engelska är nästan flytande. Jag pratade med min spanskalärare om mitt prov (och hon pratar engelska) och om det hade varit innan jag kom hit så hade jag stammat jättemycket och inte vetat vad jag skulle säga men nu flöt det bara på och det känns helt naturligt att prata engelska, så även om jag inte har märkt så mycket så har jag iallefall lärt mig engelska. Very good!

Har börjat lyssna på brittisk radio när jag åker till och från skolan och nu spelar dom väldigt ofta en låt av Agnes Carlsson - I need u know, kul att det inte bara är Release me som har blivit stor här.
Har varit en rugby match här också (i twicks där nationalarenan ligger) fick jag reda på av min värdmamma så det var därför det var så mycket folk i Richmond idag.
Just det bowlingen igår gick fin fint, gjorde till och med en Strike. Ibland blir jag överaskad av mig själv. (haha!)

Nu har man även fått veta att amerikanarna på Universitetet inte är så förtjusta i oss svenskar och några hade till och med startat en grupp om att dom inte gillade oss. Känns ju bra det där eller inte men det skumma är att det är bara tjejer som inte gillar oss svenskar för alla killarna dom är jättetrevliga. wierd!


Friday!!!

NU ÄNTLIGEN ÄR DET FREDAG!!

Denna veckan har varit kaos!
Med massa läxor och prov och låånga pluggkvällar och det blir inte bättre nästa vecka utan jag får vänta en vecka till men sen ser det ut att lugna ner sig för ett par dagar. Denna helgen kommer att bli en plugghelg vilket inte är så roligt men ikväll ska jag iallefall på bowling med tjejerna och imon o på söndag får det bli plugg.
Jaha vad har hänt den här veckan? Inte mycket förutom skolan då men idag gymmade jag iallefall med Sandra och sen tänkte vi gå till Twicks men då började det helt plötsligt regna?! Unbelievable...

Igår så blev det fika och plugg på Costa efter skolan med Sandra och dom har redan börjat julpynta och på radion tjötar dom om Xmas men det är bara härligt! Tänk Jul i London, mysigt.

Nä nu måste jag gå hade tänkt lägga upp lite bilder men dom kmr sen efter bowlingen.

Love my white boots!

Har gått två dagar i skolan nu och läxorna/proven haglar in och ja känner mig rätt stressad. Plugg,plugg o plugg blir det denna veckan och nästa vecka sen ser det ut att bli lite lugnare än så länge, lärarna kmr säkert hitta på ngt kul prov eller så för att fylla ut vår fritid med.

Sandra berättade att dom har satt upp julbelysningen/pyntningen nu på Oxford Street (redan!) så man kanske får bege sig in mot centrala London för att ta sig en titt när alla läxor o prov har lugnat ner sig.

Min outfit med
jeanslegging
t-shirt 
en långärmad tröja
och mina vita stövlar från Dolce & Gabbana



Holiday in Sweden

Oj oj Hade nästan glömt av att jag hade en blogg haha! sorry for that.

Tänkte iallefall börja med att berätta vad jag gjorde på lovet i Gbg:

Lördag: Familjen hämtade upp mig på flygplatsen och konstigt nog så kändes det som att jag hade sett dom dagen innan och inte att det hade gått 2 månader sen sist, helt otroligt!
Var bara hemma sen men lite senare på kvällen så knackar Amanda,Micha,Sara,Andreas,Jonatan och erik på dörren och välkomnar mig hem, tack för det var trevligt att se alla o att ingen har förändras någonting.

Söndag:
Tog en sovmorgon och åkte sen med familjen till kusinerna för att fira Eriks födelsedag som var för ett tag sen och även min hemkomst såklart haha! Väldigt trevligt att se alla igen.

Måndag: Var jag med Amanda och tog en fika på Vanilj och fick äntligen min äppelpaj med vaniljsås, så himla gott var det. Senare drog jag och Amanda till Buterix och köpte varsitt "vapen" till halloweenfesten på lördan. Åkte sen hem och tog det lugnt men en mysig dag var det.

Tisdag: Fullt fart! Jag,Mattias,Anton,mamma och mormor åkte till Ullared för en shoppingdag och visst hittade man lite klädr och annat. Sen när vi hade kommit hem så stack jag iväg med Amanda på fotbollsmatch IFK Göteborg - Halmstad då det blev 2-2 men vad kul det var att se fotboll igen! har insett att jag har verkligen saknat det så nästa år blir det årskort för min och Amandas del.

Onsdag: Mötte upp med Karin vid radiomotet och åkte in till stan för en runda då karin skulle titta på kläder. Vi åkte in rätt sent så sen blev hem till Karin och stannade där tills tiotiden innan ja drog mig hemåt men det var en kul dag, saknar min kusin <3

Torsdag: Hade min första riktiga slappdag idag woho! Köpte 2 filmer på Ullared (även om ja inte e så mkt för att köpa dyra filmer när det finns gratis) men dom kostade bara 49 kr st så jag tittade på en av filmerna Goal 2. och så lekte jag med Alice och jäklar vad stor hon har blivit nu! helt sjukt efter bara 2 månader.

Fredag: tog det lugnt på dagen men åkte sen in till stan med Amanda,Sara,Micha och Jonatan för att se MJs tribute This is it och den var faktiskt riktigt bra, han har gjort grymma låtar och de konsererna som skulle hållts i London skulle ha varit fantastiska.

Lördag: Packade färdigt och sen bar det av till Åby pizzeria där vi åt pizza innan vi åkte till Lisebergsteatern och såg på Virus i baljonen tror jag den hette med familjen och den var riktigt rolig, hans swengelska var ju bara bäst haha! Vid tiotiden var den slut och då lämnade familjen av mig vid Sara och då var det Halloween fest där, jättetrevligt var det!

Söndag: Dags för "hemfärd" till London och allt gick bra förutom att jag fastade i säkerhetskontrollen och fick ta av mig mina skor! Annars gick allt prima och min väska vägde 8 kr och 10 kg är max så jag klarade mig bra. Mötte även Carro och Therese som också går i svenska skolan så vi satt bredvid varandra (tur att dom har tre sätten) men sen var det några killar som satt snett framför som hela tiden stirrade bakåt haha. När vi kom fram i England så regnade det men sen när jag var i Richmond så hade solen letat sig fram vilket var tur det.

Är grymt härligt att man nu kan skippa vinterjackan,mössa o vantar och bara ha tröja men det är typiskt nu när jag köpte en snygg vinterjacka så är det för varmt att använda den.
Nu har man även kmt tillbaka in i skolan och läxorna, proven så denna vecka och helg blir bara massa plugg.

                                               
Alice vet vilket lag man ska heja på!


En härlig kväll i Gbg <3


Hösten har kommit till Gbg, mkt kyligare än i London brr!

RSS 2.0