From London to Paris

Hello alla!

Wooow vilken dag det var igår! I <3 Paris
Grymt bra shoppingstad dock hade vädret kunnat vara bättre, var riktigt Londonväder med regn o rusk men vad gjorde det när man hade alla affärer runt sig.
Var i Richmond klockan kvar i sex och när man åkte bussen det var inte en människa ute men det var faktiskt 3 st på min buss, blev lite överaskad. Iallefall vi kom till ST PANCRAS i tid och sen var det bara att vänta i 2h men det var så sjukt att helt plötsligt så var man i Frankrike, Helt otroligt!

Vi hann inte köpa frukost innan tåget så vi när vi kom fram så köpte vi varsin macka o dricka på stationen och
satte oss där o åt. Sedan köpte vi biljett till paris tunnelbana och det är rätt likt Londons men London har bättre pilar o skyltar vart man ska. Det som gjorde mig förvånad var att dom hade tunnelbana som var dubbeldäckare haha det var riktigt coolt men tyvärr så fick jag ingen bild på det.

Efter några timmar på det massiva shoppingcentret La Defense (en kompis till Sandra sa att det var jättebra och hon hade rätt) så kom vi på att vi har ju inte ens varit ute i Paris så vi begav oss utåt och precis utanför shopping centret så var det en julmarknad där dom spelade julmusik och det var riktigt mysigt det fejk snö o julgranar (mitt i Paris!) Där gick vi lite men köpte inget o sen tillbaka till tunnelbanan för att åka till Eiffeltornet och woow det var så fantastiskt stort! Vi bestämde oss för att "gå det" och det var faktiskt billigt, Inte ens 100 kr + att det inte var någon kö pga det dåliga vädret men trapporna tog nästan död på oss. Så himla mkt trappor men det var det värt, så fantastiskt att se ut över hela staden och vi tänkte åka upp till 3 vånningen men det var väldigt lång kö till hissen så vi var nöjda med att ha varit på 2 våningen.

Klockan var ungefär fem när vi var vid Eiffeltornet o då började det mörkna så dom tände tornet o det var helt fantastiskt att se o den lampan som är överst på Eiffeltornet, (det ser ut som att den söker igenom hela Paris) är häftig. Påminner mig faktiskt lite om det ögat i The Lord of the Rings som söker efter Frodo.
När vi letade efter tunnelbannestationen Metro så gick vi runt o frågade massa folk o alla är faktiskt väldigt hjälpsamma, om man försöker prata lite franska så hjälper dom en oftast o dom är faktiskt bra på engelska om dom vill så att säga. Det var även en hel del som pratade spanska(?) Är det ett stort språk i Frankrike? Det hade jag ingen aning om, så nu vet jag det.
Mitt upp i allt letande så började Eiffeltornet blinka med massor av vita lampor o det var häftigt att se.
Tyvärr hann vi inte med Nottre Dam men det kmr bli fler turer till paris det kan jag lova även om det kanske tar några år så ska jag dit igen.

Så är riktigt glad o nöjd med dagen i Paris igår, var riktigt roligt att upptäcka en ny stad o tro det eller ej men vi lärde oss faktiskt en del franska på bara en dag, tänk då ifall man skulle tillbringar en hel månad där haha.

Kom hem vid elva tiden och snacka om att mina ben var helt döda så idag har jag inte gjort allt för mycket, vaknade vid tolv, åt frukost o sen tittade klart på Gladiator innan jag satte igång med pluggandet till mina 3 prov denna veckan (ni ska få se min veckoplanering i nästa inlägg) o så har jag o Marielle försökt oss på att göra en omelett, gick sådär kan man säga haha.



Kommentarer
Postat av: M

Vad härligt, visst är det mysigt i Paris. Visste inte att du skall flytta dit i 1 månad? Haha.....

Köpte ni ngt? eller var det för dyrt?

2009-11-29 @ 22:25:35
Postat av: M

Oh vad härligt med Paris. Visst är det en härlig stad! Jasså du skall flytta dit i 1 månad......

Köpte ni något eller?

2009-11-29 @ 22:28:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0